Opis forum
Gość
a skad bedziesz mimo wszystko wiedzial kto jaka ma godzinna produkcje;)?
jednak glosowalbym za wprowadzeniem ilosci surki na ambasade zaleznej od ilosci punktow/ rankingu
Ja dzisiaj wieczorem wyślę, jak będę miał wolnych handlarzy i będę wysyłał, skoro jest takie postanowienie. Nie powiem jednak, że to prawo jakoś mi się bardzo podoba. Swojego czasu grałem w traviana i tam w lepszych sojuszach nie zbierano składek na ambasadę. Założyciel uznał, że sam sobie poradzi, że to jego obowiązek.
Myślę że możemy liczyć na uczciwość graczy, a jeżeli tu ktoś będzie oszukiwał przy składce ,to w innych sprawach też nie będzie ferr to prędzej czy później czy wyjdzie
ja też grałem na travianie i byłem w kilku sojuszach i zawsze była składka na ambasadę ,i nikomu korona z głowy nie spadnie jak przyśle godzinną produkcję
I nie zapominajmy że to nasz wspólny interes no i poważnie przyspieszy rozwój sojuszu, jesteśmy na drugim miejscu i utrzymamy czołówkę tylko wtedy kiedy będziemy współpracować
Ostatnio edytowany przez Piecyk (2008-05-30 12:55:24)
dzień dobry.
jesteśmy na pierwszym miejscu. a z tym tygodniowym płaceniem to widzę, że to jakaś plaga w tej grze.
mówię szczerze, że mi się to nie podoba. rozumiem jeszcze jednorazową wpłatę, tzw. wejściowe, które przeznaczane jest na rozbudowę ambasady, ale 3xw tygodniu godzinna produkcja...?
pozwólcie, że zacytuję opis z ambasady. zwracam uwagę na tekst podkreślony:
"Ambasada jest miejscem pokoju i negocjacji. Pozwala Ci to na połączenie sił z innymi graczami. Możesz dołączyć do sojuszu na pierwszym poziomie. Na trzecim poziomie możesz założyć swój własny sojusz. Każda rozbudowa ambasady pozwala Twojemu sojuszowi na zaakceptowanie nowych członków."
znacie tą grę lepiej ode mnie i poprawcie mnie jeśli źle myślę, ale ja ten opis rozumiem tak, że rozbudowując swoją ambasadę pomagam sojuszowi przyjmować nowych członków (bez skojarzeń).
Macisław bez obrazy ale chyba nie rozumiesz co to jest sojusz. Jeżeli będziemy czekali aż fabian sam rozbuduje ambasadę to ten sojusz nie będzie nic znaczył ,bo zamiast przyjmować dobrych graczy będziemy czekać a oni zostaną wchłonięci przez inne sojusze.
Poza tym ambasadę rozbudowuje się do jakiegoś poziomu (chyba jest jak w innych grach)więc składka nie jest na wieczność.
Proszę przestań myśleć "ja" pomyśl "my",bo sojusz tworzymy razem a nie każdy z osobna.Jeżeli teraz dobrze i szybko się rozwiniemy to później będzie to owocowało również Twoim bezpieczeństwem.
Idąc twoim tokiem rozumowania to nie wyślę wojska defensywnego do sojusznika bo kiedy stracę wojsko to pójdą się paść surowce które na nie wydałem,a może po defie zwrócę się do sojusznika którego broniłem o zwrot surowców za wojsko.
Jeżeli tak ma wyglądać współpraca to ja dziękuję ,ale w coś takiego nie wchodzę.
Gość
ja wysylam ta godzinna produkcje co 2 dni i nic mi sie nie dzieje
ale jedna sugestia z przyjmowaniem czlonkow...
nie robmy masowki z siebie koniecznie bo masowki sa raczej malo lubiane w tego typu grach
Z całym szacunkiem malo ale ,tu nie chodzi o masówkę,tak naprawdę mam rankingi w nosie.Ranking ma jednak tylko jedną zaletę kiedy jesteś wysoko ,inne sojusze poważnie sie zastanawiają czy atakować.A jeżeli chodzi o przyjmowanie ludzi ,to to że rozwiniemy szybko ambasadę nie oznacza że musimy brać byle kogo.Jednak dobrze wiecie że tak naprawdę wartość i przydatność gracza w sojuszu jest do oceny po jakimś okresie gry w sojuszu,bo po czym poznasz gracza ,po podaniu? chyba raczej nie.Przyjmując ludzi i szukając patrzysz na jego wynik ,a może się mylę?
Cieszę się że Macisław to źle zinterpretował a nie tak myśli, natomiast taka postawa w tego typu grach jest bardzo powszechna,dlatego mnie tak irytuje
Piecyk, nie ciskaj się. Jakbyś dobrze przeczytał, to wiedziełbyś czemu mi to nie bardzo pasowało i który opis mnie wprowadził w błąd. A jak napisałem w podaniu to nie jest moja pierwsza gra, natomiast pierwszy serwer na Wildguns`ie. Co gra, to trochę inne zasady i po raz pierwszy spotkałem się z płaceniem tygodniówek (chyba że będąc na saksach). Natomiast Fabian wyprostował moje wiadomości i jest git. Więc bez takich dywagacji bo odebrałem to zbyt osobiście. Z góry dzięki.
pzdr
Po pierwsze nie ciskam się tylko wyrażam swoje zdanie ,od tego jest forum.
Macisław tłumaczę ostatnie zdanie które napisałem okienko wyżej
1."Cieszę się że Macisław to źle zinterpretował a nie tak myśli" - to oznacza że zrozumiałem że to tylko zła interpretacja i bardzo mnie to cieszy
2."natomiast taka postawa w tego typu grach jest bardzo powszechna,dlatego mnie tak irytuje" - to oznacza że wiele osób tak naprawdę myśli i to mnie irytuje stąd moja reakcja być może za szybka
I jeszcze jedno nie pozostaje mi nic innego jak przeprosić skoro poczułeś się urażony
Pozdrawiam Piecyk